Serieuze Zaken®

Creatief bureau voor belangrijk werk

Vol van
smaak en
respect

Een cacaoboom wordt meer dan 50 jaar oud en groeit zo’n tiental meter hoog. Zijn vruchten lijken op meloenen, de cacaobonen zitten in het midden van de steenvrucht. Door fermentatie krijgen ze hun kenmerkende, overheerlijke chocoladesmaak die wij zo graag met geluk associëren.

Het ondoorzichtige productieproces van boon tot chocolade heeft helaas weinig met geluk te maken en smaakt doorgaans vooral naar slavernij en ongelijkheid. In dit bean-to-bar concept werd volledig ingezet op eerlijke productieprijzen, selectieve samenwerking en een bewust minimale impact op het milieu.

Branding Arteo

Het ontwerp voor dit concept draaide helemaal om het begrip dat elke schakel in dit proces zijn belang heeft. De packaging was absolute key in de storytelling, met complete transparantie en respect voor de afkomst en afgelegde weg van de cacaobonen.

Het resultaat is een kleurrijke, authentieke verpakking die ecologisch verantwoord aanvoelt maar toch ook praktisch en hersluitbaar is. Het merk refereert naar de artisanale vervaardiging van de chocolade en de Midden- en Zuid-Amerikaanse cacaoboom waarvan de bonen geplukt werden.